Over plastische chirurgie

Op de spreekuren van de Jan van Goyen kliniek vertel ik u graag meer over een ingreep en een passende oplossing voor uw vraag of probleem. U kunt van mij altijd een eerlijk antwoord verwachten en zal daarom niet altijd overgaan tot een operatie of ingreep.

Goed om te weten!

Via deze website informeer ik u over een aantal aspecten van de behandelingen. Om op uw persoonlijke situatie in te gaan kunt u met mij een afspraak maken.

Worden borstimplantaten vergoed?

Het hangt af van uw verzekeraar of uw operatie met borstimplantaten wordt vergoed. Een operatie om uw borsten mooier te maken (cosmetisch) wordt meestal niet vergoed. U kunt dit navragen bij uw verzekeraar.

Wat zijn de voor- en nadelen van borstimplantaten?

Borstimplantaten worden bij verschillende soorten operaties gebruikt. Operaties hebben altijd voor‐ en nadelen. Soms geven ze problemen en risico’s die niets met de implantaten te maken hebben. Die informatie krijgt u apart van uw plastisch chirurg.

Download de informatiefolder

Wat zijn redenen waarom Dr. Van Selms bij de Jan van Goyen kliniek werkt?

Naast de informele sfeer, het Amsterdamse en de uitstekende collega’s zijn dat:

De kwaliteit is steeds beter geworden. Dit komt mede door de recente verbouwing, waardoor de kliniek een grote vooruitgang heeft geboekt.

De esthetische zorg op het gebied van lichaamscorrecties staat op hoog niveau. Daar bedoel ik alle vormen van borstcorrecties mee, maar ook buikwandcorrecties, liposucties of lipofillings.

Aandacht voor cliënten. Het is goed om altijd door te vragen wat mensen er mee willen bereiken. Soms is een verzoek meer vanuit psychische dan fysieke overwegingen. Ik vind het mijn taak om mensen daarin te begeleiden.

De Crisalix camera, wat is dat?

Met de Crisalix camera kun je nu met een 3D opname van de borsten  en simuleren hoe het eruit gaat zien als de protheses in die borsten zitten. Dat vinden patienten heel verhelderend, zodat ze een goede keuze kunnen maken welk volume en welke prothese de beste is. Dat combineren we altijd met het dragen van een pas-BH metde juiste vullingen zodat ze zien wat een borstvergroting teweeg brengt.

Waarom zijn Monobloc Hydrogel (MH) protheses een juiste keuze?

De Monobloc Hydrogel (MH) protheses van de firma Arion gebruik ik nu vanaf 1998. Dat was in de tijd dat er ook veel ophef bestond omtrent de oude zachte siliconenprotheses, met destijds ook een verbod op het gebruik van verschillende soorten siliconenprotheses. Er waren al veel langer siliconen protheses met water als inhoud op de markt, die op de operatie tafel gevuld werden met water, met een slangetje tot ze het juiste volume bereikt hadden, die hadden echter het nadeel dat ze snel lek raakten door dat vulsysteem, zodat regelmatig een her-operatie nodig was.

Wat zeggen klanten over Dr. Gijs van Selms?

‘Drs. Van selms is een zeer professionele arts, heeft veel ervaring en is heel vriendelijk.’

‘Verschillende mensen hebben mij plastisch chirurg drs. Gijs van Selms aangeraden. ‘Tjeee’ dacht ik ‘wat zijn ze hier netjes!’ Het voelde meteen goed. Ik werd keurig te woord gestaan en alles verliep op rolletjes.’

‘Ik ben al eerder door plastisch chirurg Gijs van Selms geopereerd. Daarom wilde ik weer door hem geholpen worden.’

‘Het is voor mij echt 100% een keuze geweest, die ik voor mijzelf gemaakt heb en waar ik heel lang over nagedacht heb. En het voelt nu al zoveel fijner.’

Wanneer is het vervangen van protheses aan de orde?

Het is belangrijk om deze prothesen goed te controleren en indien nodig te laten vervangen. Het vervangen of verwijderen van de borstimplantaten wordt aanbevolen als er sprake is van ernstige kapselvorming, verouderde borstimplantaten, lekkage of ruptuur van het implantaat, ALCL verdenking of natuurlijke veranderingen van het lichaam door gewichtsschommelingen of zwangerschap waardoor de borsten slapper worden.

Borstlift of borstverkleining hoe doen we dat?

Een borstlift of verkleining is een ingrijpende operatie met een grote patiënttevredenheid.

Bij een VERKLEINING /REDUCTIE wordt ook klier- en vetweefsel uit de borsten weggesneden, om deze borsten ook echt kleiner en lichter te maken.

Bij de BORSTLIFT/MASTOPEXIE probeer je als plastisch chirurg zoveel mogelijk weefsel te sparen, en de vorm nieuw te maken met het eigen klier en vetweefsel.

Protheses verwijderen door asia klachten?

De laatste jaren is er een heel nieuwe groep patienten bijgekomen met asia klachten (autoimmune syndrome induced by adjuvants) ofwel klachten op basis van een immuun stoornis voor siliconen protheses, zoals van McGhan, Allergan, CUI, Inamed, Silimed, Sebbin, Nagor, Arion (Monobloc Siliconen), Polytech en Eurosiliconen.

De Prothesewissel van Cheyen

Cheyen is de vrouw van Yes-R, moeder en ondernemer. Ze is regelmatig on the go, komt veel inspirerende mensen tegen en weet wat ze wil in het leven. Een van de dingen die hoog op haar wensenlijst...

Borstprotheses de geschiedenis

Over protheses is de laatste jaren veel te doen geweest, ze bestaan natuurlijk al vanaf de 60er jaren. Het waren destijds zeer primitieve exemplaren, gepaard gaande met veel complicaties. Zelfs...

De Crisalix camera, wat is dat?

Gijs van Selms over Crisalix camera “De Crisalix camera heeft mijn werk bij de borstvergrotingen sterk verbeterd, omdat je nu met een 3D opname van de borsten kunt simuleren hoe het eruit gaat...

Monobloc Hydrogel protheses

De Monobloc Hydrogel (MH) protheses van de firma Arion gebruik ik nu vanaf 1998. Dat was in de tijd dat er ook veel ophef bestond omtrent de oude zachte siliconenprotheses, met destijds ook een...

“Wat heel opvallend was, is dat ik eigenlijk het gevoel had, dat het meteen al van mij was. Het is voor mij echt 100% een keuze geweest, die ik voor mijzelf gemaakt heb en waar ik heel lang over nagedacht heb. En het voelt nu al zoveel fijner. Ja, dit is eigenlijk zoals ik het in mijn hoofd had en hoe het had moeten zijn. En dat zorgt er al voor dat je toch anders in het leven staat.”

Yasmine

Patient