De Crisalix camera, wat is dat?

Gijs van Selms over Crisalix camera

“De Crisalix camera heeft mijn werk bij de borstvergrotingen sterk verbeterd, omdat je nu met een 3D opname van de borsten kunt simuleren hoe het eruit gaat zien als de protheses in die borsten zitten. Dat vinden patienten heel verhelderend, zodat ze een goede keuze kunnen maken welk volume en welke prothese de beste is. Dat combineren we altijd met het dragen van een pas-BH metde juiste vullingen zodat ze zien wat een borstvergroting teweeg brengt. Ook is het mogelijk om bijv. bij ongelijke borsten het volume verschil te meten zodat je van tevoren weet wat je moet doen met verschillende protheses als je ze gelijk wilt maken. Dat was vroeger niet mogelijk, nu is het veel meer voorspelbaar dankzij deze moderne technologie”.

“Kortom de Crisalix is een prachtig systeem, waarbij 3D simulaties uitgevoerd kunnen worden. De patiënt kan in 3D zien hoe zij eruit komt te zien na een borstvergroting met verschillende implantaten, waardoor diegene een heel goed beeld krijgt van het resultaat.
Dit gaat patiënten helpen omdat ze veel beter kunnen bepalen wat ze met die aanpassing van hun borsten willen. Hoe vol wil ik het? Wat staat me te wachten? Hoe zie ik er uit? Maar ze kunnen met name heel goed zien hoe het resultaat op hun eigen lichaam kan zijn. Het is natuurlijk ook mogelijk om een plaatje uit een boek of tijdschrift mee te nemen, maar met Crisalix zie je het toegepast op jouw eigen lichaam. Dat spreekt mensen denk ik enorm aan.”

Patient: “Ik vond het heel spannend om mezelf met mijn nieuwe borsten terug te zien op een iPad. Samen met dokter van Selms heb ik bekeken hoe verschillende maten bij mij stonden. Dit maakte het voor mij makkelijk om uit te leggen wat ik voor ogen had.”
Wat gebeurt er als de vorm en volume van de prothese voor een patiënt is vastgesteld?

“De keuze van het implantaat wordt zo goed mogelijk op de poli beslist, maar niet altijd is de keuze helemaal duidelijk. Dan bestel ik simpelweg meerdere protheses zodat we desnoods op de dag van de ingreep de laatste keuze kunnen maken voor de operatie.

Wat heel leuk is, is dat ik als één van de weinige plastische chirurgen, sinds 1989, in Nederland watergevulde prothesen aanbied: Monobloc Hydrogel. Ik gebruik ze bij ongeveer een kwart van mijn patiënten. Het grote voordeel van deze prothesen is dat ze waterig zijn en dat het niet schadelijk is als ze gaan lekken. Uiteindelijk gaan alle prothesen lekken, maar bij siliconen heb je dat niet altijd direct door, bij watergevulde protheses wel door het acute volume verschil. Uiteindelijk kiest driekwart van de patiënten voor siliconen, omdat er meer mogelijkheden zijn qua vulling en reconstructie. Zo heb je platte, medium en bolle implantaten, plus nóg bollere implantaten, en druppelvormige implantaten.Het zijn tegenwoordig hele mooie implantaten, maar je moet met alle siliconen gewoon voorzichtig zijn.

Klik hier voor meer informatie over Crisalix.

DRS. GIJS VAN SELMS

Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk om daar mensen te helpen om hun leven te normaliseren of te verbeteren. Als plastisch chirurg heb ik de meeste affiniteit met lichaamscontourverbetering.

MAAK EEN AFSPRAAK

Jan van Goyen kliniek
tel: 020 3055847
email : gvanselms@jvg.nl

Gijs van Selms

Graag beantwoord ik uw vragen