Over Gijs van Selms

Na mijn studie geneeskunde te Antwerpen en Rotterdam , ben ik eerst 6 jaar algemene chirurgie gaan doen om de volle breedte van het vak te leren, gevolgd door de volledige 4 jaren- opleiding plastische chirurgie, te Rotterdam in het Erasmus Medisch Centrum.

Vanaf 1993 is het ziekenhuis OLVG West (voormalig Sint Lucas Andreas), gecombineerd met de Jan van Goyen Kliniek mijn vaste werkplek geweest in Amsterdam, waarna ik in 2019 heb besloten om mijn werk alleen in de Jan van Goyen kliniek uit te gaan oefenen.

In de 27 jaar die ik nu als Plastisch Chirurg werk heb ik zo veel verschillende dingen meegemaakt, wat zorgt voor een grote variatie aan ervaring. Zo ben ik tijdens mijn opleidingsjaren getraind in de plastische -en reconstructieve zorg, met ongevalschirurgie (traumatologie) in de breedste zin van het woord. Na mijn opleiding kreeg ik veel meer te maken met de esthetische zorg, wat nu ook een groot deel van mijn werk uitmaakt. Om hier nóg meer ervaring in op te doen heb ik veel internationale congressen en buitenlandse klinieken bezocht, waar ik de nieuwste technieken heb geleerd en deze nu dagelijks toepas.

N

NVEPC en OLVG

Vanaf 2007 is er door mij, in het bestuur van de NVEPC (Nederlandse Vereniging van Esthetische Plastische Chirurgie), elk jaar een internationaal live surgery congres georganiseerd in het OLVG West. Tijdens deze congressen voor Nederlandse -en buitenlandse collega’s nodigden wij beroemde plastisch chirurgen uit het buitenland uit om te komen opereren en gaf dit ons allen een enorme input aan nieuwe kennis en technieken.

N

Huidige functie

Mijn huidige functie in de Jan van Goyen kliniek concentreert zich vooral op de esthetische lichaamschirurgie, zoals ten eerste de borstchirurgie; borstvergroting, borstlift  (met en zonder protheses), borstverkleining, lipofilling, en het gelijk maken van ongelijke borsten waar veel vrouwen mee te maken hebben. Als prothese gebruik ik zowel siliconen Motiva en  Mentor protheses, als watergevulde Monobloc Hydrogel protheses.

N

Andere ingrepen

De andere ingrepen die ik in het esthetisch centrum Jan van Goyen verricht zijn de verschillende buikwand correcties, met of zonder rectus herstel, liposuctie en lipofilling, boven -en onderooglidcorrectie en correcties van schaamlippen, flaporen, littekens en gynaecomastievorming. Sommige ingrepen maken het nodig dat u een nacht moet blijven maar de meeste kunnen in dagbehandeling worden uitgevoerd. Ook verschillende hand operaties kan ik hier uitvoeren zoals van het carpaal tunnel syndroom, Dupuytren, Quervain, en inklemming van zenuwen in de voet, zoals het tarsaal tunnel syndroom.

N

Moderne technieken

Om het eventuele borst resultaat met protheses tijdens de intake al zichtbaar te maken, hebben wij een speciale Amerikaanse 3D camera (Crisalix) aangeschaft. Met deze apparatuur is het mogelijk om het eindresultaat van de borstvergroting direct op een computerscherm te bewonderen.

N

Een inventariserend gesprek

Op de spreekuren van de Jan van Goyen kliniek vertel ik u graag meer over een ingreep en een passende oplossing voor uw vraag of probleem. U kunt van mij altijd een eerlijk antwoord verwachten en zal daarom niet altijd overgaan tot een operatie of ingreep.

“Ik ben al eerder door plastisch chirurg Gijs van Selms geopereerd. Daarom wilde ik weer door hem geholpen worden, omdat hij precies weet wat hij de vorige keer heeft gedaan. Veel mensen in mijn vriendenkring zijn ook behandeld in het Esthetisch Centrum Jan van Goyen en waren allemaal ontzettend tevreden.”

Cheyen

Patient