Wat u moet weten voordat u siliconen borstimplantaten krijgt?

Hier leest u wat u moet weten om een goed doordacht besluit te kunnen nemen of u wel of niet een operatie met siliconen borstimplantaten wilt.

Borstimplantaten worden bij verschillende soorten operaties gebruikt. Operaties hebben altijd voor‐ en nadelen. Soms geven ze problemen en risico’s die niets met de implantaten te maken hebben. Die informatie krijgt u apart van uw plastisch chirurg.
Heeft u na het lezen van deze tekst nog vragen, zoek dan contact met uw plastisch chirurg vóórdat u besluit om wel of niet een borstoperatie te laten doen.

Het is van tevoren nooit zeker of u tevreden zult zijn met het resultaat van de borstoperatie. Ook na een heel precies uitgevoerde operatie kan het zijn dat u niet tevreden bent. Het is belangrijk dat u daarover nadenkt voordat u een besluit neemt.

Siliconen borstimplantaten worden gebruikt bij operaties om de vorm van de borsten naar wens te veranderen. Bijvoorbeeld bij borstvergrotingen. Of bij operaties waarbij 1 of beide borsten worden nagemaakt (borstreconstructies).

Er zijn borstimplantaten in verschillende vormen en maten. Ze bestaan uit een buitenlaag (omhulsel) en een vulling.

Het hangt af van uw verzekeraar of uw operatie met borstimplantaten wordt vergoed. Een operatie om uw borsten mooier te maken (cosmetisch) wordt meestal niet vergoed. U kunt dit navragen bij uw verzekeraar.

Deze informatiefolder is geen strikt voorschrift. Het is bedoeld als leidraad voor de overweging om de behandeling wel of niet te ondergaan, waar mogelijk gebaseerd op wetenschappelijk bewijs en aanbevelingen vanuit landelijke en internationale richtlijnen.

Elke behandeling dient individueel te worden afgestemd op de wensen en karakteristieken van de patiënt.
Oktober 2020

Download de informatiefolder

DRS. GIJS VAN SELMS

Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk om daar mensen te helpen om hun leven te normaliseren of te verbeteren. Als plastisch chirurg heb ik de meeste affiniteit met lichaamscontourverbetering.

MAAK EEN AFSPRAAK

Jan van Goyen kliniek
tel: 020 3055847
email : gvanselms@jvg.nl

Gijs van Selms

Graag beantwoord ik uw vragen