Vervangen of verwijderen borstimplantaten

Veel vrouwen komen bij de plastisch chirurg op consult met een vraag over de in het verleden geplaatste borstimplantaten. Logisch, want door de jaren heen zijn er veel verschillende borstimplantaten geplaatst. Het is belangrijk om deze prothesen goed te controleren en indien nodig te laten vervangen. Het vervangen of verwijderen van de borstimplantaten wordt aanbevolen als er sprake is van ernstige kapselvorming, verouderde borstimplantaten, lekkage of ruptuur van het implantaat, ALCL verdenking of natuurlijke veranderingen van het lichaam door gewichtsschommelingen of zwangerschap waardoor de borsten slapper worden.

Belangrijk zijn hierbij:

  • Eerlijke voorlichting voor een betrouwbare behandeling
  • Behandelplan op basis van uw klachten
  • Onze plastisch chirurgen zijn aangesloten bij NVPC en NVEPC
  • Zowel mannelijke als vrouwelijke BIG geregistreerde plastisch chirurgen

De behandeling

Een prothesewissel of het verwijderen van de borstimplantaten kan een ingrijpende stap zijn en daarom leggen wij u uit hoe het traject van deze operaties in zijn werk gaat. Bij deze operaties worden implantaten, die ooit voor een borstreconstructie of borstvergrotende operatie zijn ingebracht, vervangen of definitief verwijderd.

  • Stap 1: het eerste consult. De plastisch chirurg bespreekt met u uw wensen en verricht lichamelijk onderzoek. Eventuele klachten worden uitgebreid besproken. 
  • Stap 2: de behandeling. Het vervangen of verwijderen van de borstimplantaten (eventueel met verwijderen van kapselvorming) duurt gemiddeld een tot anderhalf uur en de operatie vindt in de regel plaats onder algehele anesthesie.
  • Stap 3: na de behandeling. Na de operatie krijgt u van de kliniek een sportbeha die u de eerste weken dag en nacht moet dragen. De eerste dagen na de operatie is het belangrijk dat u voldoende rust neemt. Na een aantal dagen kunt u alweer licht huishoudelijk en administratief werk verrichten.
  • Stap 4: nacontroles. Na de operatie komt u na 2 tot 3 weken terug bij uw plastisch chirurg voor de eerste controle. 

Meer weten over deze behandeling?
Kijk dan hier.

DRS. GIJS VAN SELMS

Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk om daar mensen te helpen om hun leven te normaliseren of te verbeteren. Als plastisch chirurg heb ik de meeste affiniteit met lichaamscontourverbetering.

MAAK EEN AFSPRAAK

Jan van Goyen kliniek
tel: 020 3055847
email : gvanselms@jvg.nl

Gijs van Selms

Graag beantwoord ik uw vragen