Gijs van Selms over zijn werk bij de Jan van Goyen kliniek

Plastisch chirurg Gijs van Selms werkt nu bijna full time bij de Jan van Goyen kliniek . Hij vertelt wat er zo bijzonder is aan werken in deze kleinschalige kliniek en over Crisalix: het nieuwe hulpmiddel voor plastisch chirurgen én patiënten om het gewenste resultaat van hun borstvergroting goed te bepalen.

“Omdat het OLVG West, waar ik vele jaren mijn praktijk uitoefende, en de Jan van Goyen kliniek intensief samenwerken, was het een makkelijke stap om hier uiteindelijk bijna full time aan de slag te gaan”, vertelt Gijs van Selms. “De informele sfeer, het Amsterdamse en de uitstekende collega’s maken Jan van Goyen tot een prachtig klein centrum om te werken.”

Zijn er nog meer redenen waarom je bij het Jan van Goyen werkt?
Gijs van Selms: “Door de tijd heen is de kwaliteit steeds beter geworden. Dit komt mede door de recente verbouwing, waardoor de kliniek een grote vooruitgang heeft geboekt en aan alle moderne eisen voldoet. Het is een gerespecteerd centrum en het heeft een hele oude naam die we hoog willen houden. Daarnaast zijn we geen kliniek die dat van de daken schreeuwt en zijn we toch wat degelijker.”

“Ik ben vooral aangetrokken voor de esthetische zorg op het gebied van lichaamscorrecties. Daar bedoel ik alle vormen van borstcorrecties mee, maar ook buikwandcorrecties, liposucties of lipofillings. Bijna alle normale buikwandcorrecties doe ik hier bij het esthetisch centrum, de hele grote gaan echter naar het OLVG omdat deze vaak te gecompliceerd zijn en te veel risico’s met zich meebrengen. Daarnaast doe ik een aantal vormen van gelaatschirurgie, zoals ooglidcorrecties.“

Krijg je wel eens aparte verzoeken van patiënten?
“Je merkt dat er in Amsterdam een aantal patiënten is die meerdere klinieken afloopt. Deze mensen willen een bepaalde operatie en hebben dat helemaal in hun hoofd zitten. Dat is best link, want ik wil er niet altijd aan meewerken. Het is goed om altijd door te vragen wat mensen er mee willen bereiken. Soms is een verzoek meer vanuit psychische dan fysieke overwegingen. Ik vind het mijn taak om mensen daarin te beschermen.”

DRS. GIJS VAN SELMS

Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk om daar mensen te helpen om hun leven te normaliseren of te verbeteren. Als plastisch chirurg heb ik de meeste affiniteit met lichaamscontourverbetering.

MAAK EEN AFSPRAAK

Jan van Goyen kliniek
tel: 020 3055847
email : gvanselms@jvg.nl

Gijs van Selms

Graag beantwoord ik uw vragen

De Prothesewissel van Cheyen

Cheyen is de vrouw van Yes-R, moeder en ondernemer. Ze is regelmatig on the go, komt veel inspirerende mensen tegen en weet wat ze wil in het leven. Een van de dingen die hoog op haar wensenlijst...