Over mij

Gijs van Selms

Na mijn studie geneeskunde te Antwerpen en Rotterdam , ben ik eerst 6 jaar algemene chirurgie gaan doen om de volle breedte van het vak te leren, gevolgd door de volledige opleiding plastische chirurgie, te Rotterdam in het Erasmus Medisch Centrum. Vanaf 1993 is het ziekenhuis OLVG West (voormalig Sint Lucas Andreas), gecombineerd met de Jan van Goyen Kliniek mijn vaste werkplek geweest in Amsterdam, waarna ik dit jaar heb besloten om mijn werk alleen in de Jan van Goyen kliniek uit te gaan oefenen.

In de 26 jaar die ik nu als Plastisch Chirurg werk heb ik zo veel verschillende dingen meegemaakt, wat zorgt voor een grote variatie aan ervaring. Zo ben ik tijdens mijn opleidingsjaren getraind in de plastische -en reconstructieve zorg, met ongevalschirurgie (traumatologie) in de breedste zin van het woord. Na mijn opleiding kreeg ik veel meer te maken met de esthetische zorg, wat nu ook een groot deel van mijn werk uitmaakt. Om hier nóg meer ervaring in op te doen heb ik veel internationale congressen en buitenlandse klinieken bezocht, waar ik de nieuwste technieken heb geleerd en deze nu dagelijks toe pas.

De afgelopen 9 jaar is er door mij, in het bestuur van de NVEPC (Nederlandse Vereniging van Esthetische Plastische Chirurgie), elk jaar een internationaal live surgery congres georganiseerd in het OLVG West. Tijdens deze congressen voor Nederlandse -en buitenlandse collega’s nodigden wij beroemde plastisch chirurgen uit het buitenland uit om te komen opereren en gaf dit ons allen altijd een enorme input aan nieuwe kennis en technieken.

Mijn huidige functie in de Jan van Goyen kliniek concentreert zich vooral op de esthetische lichaamschirurgie, zoals ten eerste de borstchirurgie; borstvergroting, borstlift  (met en zonder protheses), borstverkleining , lipofilling , en het gelijk maken van ongelijke borsten waar veel vrouwen mee te maken hebben.Als prothese gebruik ik zowel siliconen Motiva en  Mentor protheses ,als watergevulde Monobloc Hydrogel protheses.

Om het eventuele borst resultaat met protheses tijdens de intake al zichtbaar te maken, hebben wij een speciale Amerikaanse 3D camera (Crisalix) aangeschaft. Met deze apparatuur is het mogelijk om het eindresultaat van de borstvergroting op een computerscherm te bewonderen.

De andere ingrepen die ik in het esthetisch centrum Jan van Goyen verricht zijn de verschillende buikwand correcties, met of zonder rectus herstel , liposuctie en lipofilling, boven -en onderooglidcorrectie en correcties van schaamlippen, flaporen, littekens en gynaecomastievorming. Sommige ingrepen maken het nodig dat u een nacht moet blijven maar de meeste kunnen in dagbehandeling worden uitgevoerd. Ook verschillende hand operaties kan ik hier uitvoeren zoals van het carpaal tunnel syndroom, Dupuytren , Quervain ,en inklemming van zenuwen in de voet , zoals het tarsaal tunnel syndroom .

Op de spreekuren van de Jan van Goyen kliniek (overdag en ook regelmatig op de maandag avond) vertel ik u graag meer over een ingreep en een passende oplossing voor uw vraag of probleem. U kunt van mij altijd een eerlijk antwoord verwachten en zal daarom niet altijd overgaan tot een operatie of ingreep.

Jan van Goyen kliniek
tel: 020 3055847
email : gvanselms@jvg.nl


Drs. Gijs van Selms

Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk om daar mensen te helpen om hun leven te normaliseren of te verbeteren. Als plastisch chirurg heb ik de meeste affiniteit met lichaamscontourverbetering.

gijsvanselms

Copyright 2020 Gijs van Selms | All Rights Reserved | info@gijsvanselms.nl